ასაკთან ერთად მეხსიერების გაუარესების პრობლემა ბევრ ადამიანს აწუხებს. მეცნიერები ამბობენ, რომ მეხსიერების მდგომარეობაზე გავლენას ახდენს არა მხოლოდ გენეტიკური ფაქტორები და ცხოვრების წესი, არამედ ზოგიერთი პროდუქტი.
კვლევებმა აჩვენა, რომ ზოგიერთი პოპულარული პროდუქტი ნეგატიურად მოქმედებს ტვინის კოგნიტურ ფუნქციებზე. მეცნიერები გამოყოფენ სამი ძირითად ჯგუფს, რომლებიც რაციონში უნდა შეზღუდოთ კარგი მეხსიერების შესანარჩუნებლად.
პოპკორნი
პოპულარობის მიუხედავად, პოპკორნი შეიცავს მავნე ქიმიურ ნივთიერებას, რომელსაც ეწოდება დიაცეტილი. ეს ნაერთი დაკავშირებულია კოგნიტური ფუნქციების დაქვეითებასთან, მათ შორის მეხსიერებასთან.
მდნარი ყველი
მაღალ დამუშავებული რძის პროდუქტი, როგორიცაა ნადნობი ყველი, ტვინის მუშაობაზე ნეგატიურად მოქმედებს. ამ პროდუქტების რეგულარულმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს მეხსიერების და ანალიტიკური უნარების დაქვეითება.
თეთრი ფქვილისგან დამზადებული ნაწარმი
პური, მაკარონი და თეთრი ფქვილისგან დამზადებული სხვა ნაწარმი ორგანიზმის ანთების მიზეზი შეიძლება გახდეს. ქრონიკული ანთება დაკავშირებულია ნეიროდეგენერაციული დაავადებების განვითარებასთან და მეხსიერების დაქვეითებასთან.