ინგრედიენტები
- 4 ც კვერცხი
- 100 გრ სოსისი
- 1 ც ბულგარული პილპილი
- 30 გრ ყველი
- 3 ც კარტოფილი
- 1 ც ხახვი
- მარილი, პილპილი და მწვანილი გემოვნებით
მომზადების წესი
1. პირველ რიგში, მოხარშეთ კარტოფილი. სანამ იგი იხარშება, დაჭერით ხახვი რგოლებად, ხოლო ბულგარული პილპილი-კუბებად.
2. კუბებად დაჭერით სოსისი. გააცხელეთ ტაფა, დაასხით ზეთი და ხახვი და ბულგარული პილპილი კარგად შეწვით. 5 წუთი საკმარისი იქნება.
3. შემწვარ პილპილს და ხახვს დაუმატეთ მოხარშული კარტოფილი და შეწვით, რომ გახდეს ოქროსფერი. შავი დაფქული პილპილი და მარილი დაუმატეთ გემოვნებით.
4. ღრმა თეფშში ათქვიფეთ კვერცხი და დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი სოსისი.
5. საცხობ ლანგარზე ჯერ შემწვარი ბოსტნეული მოათავსეთ, ზემოდან კი ათქვეფილი კვერცხი მოასხით, სოსისთან ერთად. გამოაცხვეთ ომლეტი 15 წუთის განმავლობაში, 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში.
ასევე დაგაინტერესებთ :
როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი იმერული ფელამუში
უგემრიელესი შოკოლადის სმუზის უმარტივესი რეცეპტი