შემოდგომის პერიოდში ხურმა ერთ-ერთი გამორჩეული ხილია. ის კალციუმითა და რკინით მდიდარია, რომელიც ასევე, ზრდის ჰემოგლობინსა და ხელს უშლის ანემიას. აღსანიშნავია, რომ იგი აახალგაზრდავებს და ამცირებს კიბოს გავრცელების რისკს. იგი რეკომენდებულია მწეველებისთვის და სუსტი მხედველობის ადამიანებისთვის.
ხურმის ნაყოფი მაღალი კვებითი ღირებულებისაა. შეიცავს გლუკოზას და საქაროზას. ასევე ვიტამინ C-ს, პროვიტამინებსა და ლიმონმჟავას. მდიდარია რკინით, კალციუმით, სპილენძით, მანგანუმითა და კალციუმით. ხურმას აქვს მატონიზირებული თვისებები. აუმჯობესებს მადას, აწყნარებს ნერვულ სისტემას, იცავს ორგანიზმს სისხლძარღვთა დაავადებებისაგან. ხურმაში არის ბევრი მაგნიუმი, კალიუმი, ბეტაკაროტინი, რომელიც ორგანიზმს კიბოსგან იცავს.
ხურმა ასევე ძალიან სასარგებლოა თირკმელებისა და გულისთვის. ის ორჯერ მეტ დიეტურ ბოჭკოვანას და მინერალებს შეიცავს, ვიდრე ვაშლი. არის შარდმდენი და მატონიზირებელი თვისებების მქონე ხილი. აქვს ბაქტერიოცუდული აქტივობა. კარგი საშუალებაა ფილტვების ანთებისა და ბრონქიტის დროს.
არსებობს ხურმის ჯიში შარონი, ის გენური ინჟინერიის შედეგად შეიქმნა. ჩინელმა სელექციონერებმა იგი ვაშლისა და ხურმის შეჯვარებით მიიღეს. მასში ნაკლები ტანინია, კურკები არა აქვს და ვაშლივით მკვრივია. ხურმის ჭამა არ შეიძლება მათთვის, ვისაც კუჭქვეშა ჯირკვალი აწუხებს ან შაქრიანი დიაბეტი აქვს, ვინც ნაწლავებთან დაკავშირებული პრობლემებით ან შეკრულობით იტანჯება.
მდიდარი და სასარგებლო ნაყოფი დადებითად მოქმედებს ნერვულ სისტემასა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებაზე. ეს ხილი სასარგებლოა ორსულებისთვის, რადგან მას აქვს მატონიზირებელი თვისებები და აუმჯობესებს მადას. მასში შემავალი იოდის ოდენობა კი დადებითად მოქმედებს ფარისებრ ჯირკვალზე.