ინგრედიენტები (ბისკვიტის)
8 ც კვერცხი
7 ს/კ შაქარი
1,5 ჩ/კ სოდა ლიმონით
2 ს/კ თაფლი
1 ც ვანილი
1,5/კ კაკაო
8 ს/კ ფქვილი
200 გრმოხალული ნიგოზი
ინგრედიენტები ( კრემის )
300 გრ კარაქი
3 ც მოხარშული სგუშონი
1ჩ/კ ლიმონის წვენი
1 ჩ/კ ხსნადი ყავა
1 ც ვანილი
200 გრ ნიგოზი
200 გრ მოხალული ნიგოზი
მომზადების წესი
ბისკვიტის მომზადება – ცილას და გულს ვაცალკევებთ, პირველ რიგში ამოგვყავს ცილისაგან ბეზე, შემდეგ ვუმატებთ შაქარს და გულს. ვთქვეფთ მანამდე სანამ მასა არ გათეთრდება, შემდეგ ვუმატებთ სოდას, თაფლს, ვანილს ( მიქსერს არ ვთიშავთ პარალელურად ვთქვეფთ ). ბოლოს ვაზელთ კაკაოსა და ფქვილს , შემდეგ ნიგოზს, ოღონდ ხის კოვზით ან ხელის სათქვეფით. მასას ვასხამთ გაცხელებულ კარაქ წასმულ ლანგარზე. (აუცილებლად უნდა დავაფინოთ ლანგარზე ფურცელი ნებისმიერი ტიპის) და ვაცხობთ 180 გრადუსზე.
კრემის მომზადება – ამოგვყავს კარაქი, უნდა გახდეს ფაფუკი მასა, შემდეგ ვუმატებთ 2ც მოხარშულ სგუშონს ვაგრძელებთ ამოყვანას და შემდეგ ვამატებთ ვანილს, ლიმონის წვენსა და ხსნად ყავას. ბოლოს კი დარჩენილ 1 ც სგუშონს და ნიგოზს ვაზელთ სათქვეფით ან ხის კოვზით.
ყავსი სიფროფის მოზმადება – ნახევარ ლიტრ წყალს ვუმატებთ 2 ს/კ ხსნად ყავას და 4 ს/კ შაქარს, მიგყვავს ადუღებამდე. ოდნავ შეგრილებულზე შეგიძლიათ ცოტა არაყიც დაუმატოთ სურვილისამებრ.
პ.ს – ვამზადებთ 2 ც, ბისკვიტს ზემოთ აღნიშნული მომზადების პრინციპით. გაგრილებულ ბისკვიტებს კი ვნამავთ ასევე გაგრილებული სიროფით , შემდეგ ვკრემავთ. აუცილებლად მოვიტოვოთ ცოტა ბისკვიტი და ნიგოზი , რათა მოვაყაროთ თავზე. საბოლოოთ მიიღებთ უგემრიელეს ფაფუკსა და ფუმფულა იდეალს . გემრიელად მიირთვით.